Zinc pentru acnee: funcționează?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Unii profesioniști din domeniul sănătății recomandă medicamente pe bază de zinc ca opțiuni de tratament pentru acnee.

acneea este o afecțiune comună care afectează suprafața pielii. Acneea apare adesea în timpul pubertății, deși oamenii de toate vârstele o pot dezvolta. https://produsrecenzie.top/parazitol/

Zinc este un mineral comun, pe care organismul îl folosește pentru multe procese importante.

În acest articol, vom analiza rolul zincului în tratarea acneei. De asemenea, vom analiza riscurile și beneficiile utilizării zincului în acest scop.

funcționează?

Zinc este un mineral esențial de care organismul trebuie să îndeplinească unele funcții importante. Institutele Naționale de Sănătate (NIH) notează că zincul este esențial pentru următoarele procese corporale:

 • Creștere în copilărie și adolescență
 • Vindecarea rănilor
 • Activitatea enzimatică
 • Funcționarea sistemului imunitar
 • Divizia celulară
 • ADN -ul și sinteza proteinelor

Zinc poate trata și acneea, a Starea comună a pielii.

acnee apare ca urmare a supraproducției Sebum, o secreție uleioasă a pielii. După cum explică un articol, supraproducția Sebum poate duce la inflamație și pori înfundate, determinând formarea leziunilor pe piele.

Simptomele comune ale acneei includ:

 • Papule: mici umflături roșii.
 • Pustule: mici umflături roșii cu un vârf alb, plin de puroi.
 • Nodule: bulgări mari care se acumulează sub suprafața pielii.
 • puncte negre: semne negre la suprafața pielii.
 • Whiteheads: mici umflături albe la suprafața pielii.

Puteți afla mai multe despre acnee și simptomele acesteia aici.

O revizuire din 2014 notează că proprietățile antiinflamatorii ale zincului îl fac bine potrivit pentru tratarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii. Tipul de acnee care provoacă pustule, noduli și chisturi este inflamator.

Cercetătorii consideră, de asemenea, că zincul ar putea ajuta la tratarea acneei prin suprimarea producției de Sebum și combaterea bacteriilor care provoacă acnee. Aceste efecte i -ar permite să trateze și acneea neinflamatorie.

Cum să folosească zincul pentru acnee

Medicii pot prescrie medicamente care conține zinc pentru a trata acneea. O persoană poate lua acest lucru oral sau o poate aplica topic.

O persoană își poate crește, de asemenea, aportul de zinc prin modificarea sau suplimentarea dietei. Aflați despre alimentele bogate în zinc aici.

Medicamente topice

Tratamentele topice iau adesea forma de paste, geluri sau creme. O persoană le poate aplica direct pe părțile pielii pe care le afectează acneea.

Unele medicamente topice comune pe bază de zinc includ:

 • Sulfat de zinc
 • Acetat de zinc
 • Octoat de zinc

Medicația orală

acneea poate afecta uneori zonele mari ale pielii sau ale unor părți ale corpului care sunt greu de atins. În aceste cazuri, tratamentele topice pot fi practic.

medicamente orale sunt mult mai ușor de administrat. Deseori ia forma unei tablete sau a capsulei.

Unele medicamente comune pe bază de zinc oral includ:

 • sulfat de zinc
 • Gluconat de zinc
 • Săruri de zinc

Modificări dietetice

O persoană își poate crește aportul de zinc făcând modificări dietetice specifice. NIH notează că stridiile sunt mâncarea cu cel mai mare conținut de zinc pe porție.

Alte alimente care sunt surse bune de zinc includ:

 • Carne roșie și păsări de curte
 • Produse lactate
 • Nuts
 • fasole
 • Cereale integrale și cereale pentru micul dejun fortificate
 • Unele fructe de mare, cum ar fi crab și homar

Corpul consideră că este mai ușor Pentru a absorbi zincul din alimentele pe bază de animale decât din anumite alimente pe bază de plante. Unele plante și boabe conțin fitate, care inhibă absorbția zincului.

Suplimentele dietetice pot ajuta, de asemenea, oamenii să -și sporească aportul de zinc. Anumite suplimente includ zincul ca parte a unei multivitamine, în timp ce altele conțin doar zinc.

O serie de suplimente de zinc este disponibilă pentru achiziționarea online.

beneficii

Există unele dovezi că medicamentele pe bază de zinc pot fi eficiente în tratarea acneei.

De exemplu, un studiu raportează că gluconatul de zinc oral poate atenua simptomele acneei.

Autorii notează, de asemenea, că în comparație cu unele medicamente pentru acnee care nu conțin zinc, medicamentele pe bază de zinc oral ar putea fi o opțiune de tratament mai sigură pentru femeile însărcinate.

Un studiu diferit notează că sulfatul de zinc oral este deosebit de eficient în tratarea acneei severe, deși există dezbateri despre cât de bine funcționează forma topică a sulfatului de zinc. Unele cercetări nu indică nicio îmbunătățire a simptomelor acneei, deși alți cercetători au observat unele îmbunătățiri.

a existat, de asemenea, un interes în combinarea antibioticelor topice cu medicamentele topice pe bază de zinc. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că adăugarea de medicamente pe bază de zinc nu îmbunătățește efectele antibioticelor topice.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele cu acnee au un nivel semnificativ mai mic de zinc în sângele lor decât oamenii fără acnee. Prin urmare, o persoană poate fi capabilă să -și trateze acneea prin creșterea aportului dietetic de zinc. Aflați despre deficiența de zinc aici.

riscuri

, deoarece zincul este toxic în doze mai mari, poate fi periculos să ingeți prea mult din el. Simptomele toxicității zincului includ:

 • Greață
 • Vomiting
 • Crampe musculare
 • Durere abdominală
 • Hematemesis, care vărsă sângele

După cum raportează un studiu, utilizarea excesivă a suplimentelor alimentare poate duce la toxicitatea zincului. Aflați mai multe despre riscurile prea mari zinc aici.

Sulfații de zinc orali sunt asociați cu greață, vărsături și diaree. Cercetătorii au observat că sărurile de zinc pot induce greață și vărsături.

Persoanele cu piele sensibilă ar trebui să practice prudență atunci când utilizează tratamente topice pe bază de zinc. De exemplu, sulfatul de zinc topic poate provoca iritații ale pielii.

Rezumat

Unele cercetări sugerează că zincul poate fi eficient în tratarea acneei. Cu toate acestea, cercetătorii știu că utilizarea zincului în acest fel are riscuri asociate.

Oricine care dorește să utilizeze medicamente pe bază de zinc sau să-și crească aportul dietetic de zinc ar trebui să consulte mai întâi un profesionist din domeniul sănătății.

Deși acneea duce rar la complicații fizice grave, cercetătorii știu că poate afecta sănătatea mintală a unei persoane.

Dacă un individ constată că acneea are efecte psihosociale asupra lor, ar trebui să vorbească cu un medic despre opțiunile de tratament. De asemenea, pot fi de ajutor să vorbească cu un consilier.

 • Medicină complementară/Medicină alternativă

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .